ITB: A gitáros együttes

    Gitáros csapatunkkal kapcsolatosan két jelentős változás történt a közelmúltban: új felállásban és új zenekarnévvel működünk tovább.     
    Sok remek zenész, sok kedves jóbarát megfordult nálunk az 1999 óta létező együttesünkben. Jöttek-mentek a szereplők; szinte minden felkérésnek, meghívásnak más-más felállásban tettünk eleget. Volt úgy, hogy 10-12 fős kibővített csapattal énekeltünk, de olyan is előfordult, hogy mindössze ketten-hárman léptünk színpadra. A zenei minőség érdekében arra az elhatározásra jutottunk, hogy állandó felállást alakítunk ki, akikkel rendszeresen együtt próbálunk, és a koncerteket, zenés műsorokat ebben a fix összeállításban tartjuk mindig mindenütt. A legutóbbi fellépések igen szép sikere már az újjáalakult együtteshez köthető. A csapat tagjai: Beck Angéla, Iváncsitsné Major Szilvia, Käsz Katalin, Käsz András, Major András és én.
   Sokat gondolkodtunk új együttesnéven. 2010 decemberében döntöttünk. Ezentúl a zenekarunk neve: ITB. Ez a három betű többféleképpen értelmezhető. Az eddig használt "Iváncsits Tamás és Barátai" ős-csapatnév kezdőbetűiből is adódik, lehetne esetleg angolosan "I. T. Band". Létezik viszont egy sokkal szebb, szakrálisabbb magyarázat is: "Istenem, Tebenned Bízom!". A csapat 2012 októberében megjelent CD-je éppen ezt a címet viseli!
kép